diumenge, 14 d’octubre del 2012

Les armes de Bonnie & Clyde

Publicat el diumenge 14 d'octubre de 2012 a la revista Presència

Bonnie Elizabeth Parker i Clyde Chestnut Barrow són potser els millors exponents de l’època daurada del bandolerisme american style que va sorgir als EUA durant els anys trenta del segle passat com a conseqüència de la Gran Depressió.
Entre 1931 i 1934, la parella de delinqüents i la seva banda van assolar els estats del centre dels EUA amb robatoris i assassinats que els van col·locar a dalt de tot de la llista d’enemics públics. Tot i amb això, la seva història d’amor i sang els va atorgar una pàtina de romanticisme, plasmada d’una manera magistral pel director Arthur Penn a la pel·lícula Bonnie and Clyde, del 1967, protagonitzada per Warren Beatty i Faye Dunaway i guanyadora de dos premis Oscar.
Bonnie i Clyde buscaven fer-se rics d’una manera ràpida, i van creure en el camí del crim per aconseguir-ho. El que segurament no haurien imaginat mai tots dos és que tenien la riquesa a les seves mans, literalment. Fa pocs dies, les armes de foc que empunyaven al moment de ser abatuts per la policia el 23 de maig de 1934, un Colt 38 i un Colt 45, van ser posades a subhasta i venudes per més de mig milió de dòlars.
La passió dels col·leccionistes és il·limitada. No només hom va pagar una fortuna per les armes de la parella, sinó que també es van vendre diversos articles trobats a dins del cotxe que conduïen en ser morts. En la mateixa subhasta, es van arribar a pagar 36.000 dòlars per un rellotge, i fins i tot 11.400 dòlars per un pot d’aspirines Bayer buit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada