diumenge, 20 de gener del 2013

La serp voladora

Publicat el diumenge 20/01/13 a la revista Presència


Port Moresby, 11/01/2013 - Foto: REUTERS


Potser no haurà estat tan greu com a la pel·lícula del 2005 Snakes on a plane, protagonitzada per Samuel L. Jackson, on centenars de serps verinoses van ser alliberades dins d’un avió amb el propòsit d’eliminar un testimoni protegit, però els viatgers del vol de Qantas entre la ciutat australiana de Cairns i Port Moresby a Papua Nova Guinea segur que no oblidaran el vol del dia 11 de gener.
Aquesta fotografia, feta per un dels passatgers del vol esmentat, mostra una serp pitó de més de tres metres atrapada en un dels motors de l’aeronau. Va ser descoberta uns 20 minuts després de l’enlairament, mentre l’avió viatjava a 400 km/h i la temperatura exterior era de 12 graus sota zero. La serp va lluitar durant una hora per alliberar-se, sense èxit. La durada del vol entre Cairns i Port Moresby és de poc menys de dues hores. Malauradament, un cop aterrat, el personal de terra de l’aeroport va comprovar que el rèptil ja havia mort.
Els pitons australians no són verinosos i s’alimenten de petits rosegadors, que atrapen en amagar-se en llocs foscos. Hom creu que la serp voladora s’havia amagat al motor de l’avió en espera de l’aparició d’alguna presa, i va romandre immòbil en engegar-se els motors. Quan va decidir sortir, segurament ja es trobava a milers de metres d’alçada, i va quedar atrapada pel vent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada