diumenge, 10 de març del 2013

Ja hem begut oli

Publicat el diumenge 10/03/13 a la Revista Presència

Barcelona 13/02/2013 - Foto: SONY EUROPE LIMITED


S’ha acabat el bròquil. Ara sí que ja estem perduts del tot. El congrés de telefonia mòbil que s’ha celebrat a Barcelona ens ha dut una notícia que no per esperada és menys terrible.
Quan van aparèixer els primers telèfons mòbils, es tractava d’uns aparells pesants i incòmodes que no presagiaven el que succeiria en pocs anys: aquests diabòlics estris conqueririen el món i ocuparien tot i cadascú dels àmbits de la nostra vida. Ens aixequem amb l’alarma del mòbil, revisem els correus electrònics tot esmorzant, escoltem la ràdio amb el mòbil de camí a la feina, ens enviem missatges i whatsapps amb la família i els amics tothora i a pertot, dinem mentre remenem el Twitter i el Facebook i fem fotos amb el mòbil a tot el que es belluga al nostre voltant. Abans de dormir, endollem l’aparell però el controlem amb el blanc de l’ull, no fos cas que ens arribi alguna notificació.
Ja ho veieu. El mòbil és més que una extensió de la vida diària. N’és el protagonista. Li dediquen una fira a l’Hospitalet i vénen 75.000 persones d’arreu del món. El telèfon personal és com la roba interior: només alguns frikis no en fan servir. No hi ha res a fer, no podem viure sense ell, ans al contrari, ens hem d’acostumar a conviure-hi en tot moment.
En tot moment? No! Encara hi havia un àmbit íntim on el mòbil no havia penetrat: la dutxa. Durant els minuts de dutxa diària (o setmanal, que n’hi ha que per no separar-se del mòbil van espaiant la seva higiene personal) el telèfon quedava fora del nostre abast. Podíem gaudir d’aquells minuts i recordar aquells vells temps quan el mòbil no existia.
Doncs s’ha acabat. Fins i tot aquest racó ha sucumbit a la conquesta dels telèfons. Unes quantes companyies van presentar a Barcelona nous models completament submergibles, capaços de resistir les dutxes, les piscines i les pluges. Prepareu-vos per respondre correus amb el cap ple de xampú i per actualitzar el vostre mur de Facebook amb missatges com ara «ensabonant-me el cos amb gel d’avena».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada