diumenge, 6 de maig del 2012

Pànic al país de l’hamburguesa


Chino, Califòrnia 25/04/2012 - Foto: ALEX GALLARDO/REUTERS

Poc més d’una dècada després de l’esclat de la malaltia de les vaques boges que va estendre el pànic entre els carnívors d’arreu del món, un nou brot de l’encefalopatia espongiforme bovina va descobrir-se dies enrere a la granja californiana de la fotografia, al comtat de Chino. Els nord-americans són extremadament sensibles a aquesta qüestió, perquè els steaks i les hamburgueses són part del seu ADN gastronòmic. Les autoritats alimentàries van córrer a assegurar que no hi havia cap perill, perquè la vaca afectada no estava destinada al consum carni, sinó que pertanyia a una granja lletera, i ja se sap que la malaltia de les vaques boges no es transmet per la llet, sinó per la ingesta de carn provinent d’un animal afectat. Tanmateix, els consumidors no s’ho han cregut del tot i van acusar immediatament l’anunci del brot. Mercats tan llunyans com el sud-coreà han canviat de proveïdors i han començat a servir carn d’origen australià. Diuen que el pallasso de les hamburgueses ha perdut el somriure, que ha passat al rostre sorneguer dels vegetarians americans.

Publicat el diumenge 6 de maig de 2012 a la revista Presència

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada