diumenge, 10 de juny del 2012

Cara de smartphone


Alerta, adolescents “omniconnectats” i executius 2.0! Si passeu massa estona cada dia mirant la pantalla del vostre telèfon intel·ligent, podeu acabar patint una nova i esgarrifosa síndrome: la cara de smartphone.
“Si hom s’asseu durant hores amb el cap lleugerament inclinat cap endavant, mirant al teu iPhone o la pantalla del portàtil, és possible que pateixi un escurçament els músculs del coll i un augment de la força de gravetat en l’àrea de la mandíbula, la qual cosa pot derivar en una línia de la mandíbula caiguda”. És la descripció exacta de la temible amenaça que va fer el cirurgià plàstic Mervyn Patterson al London Evening Standard. Es veu que hi ha un grapat de col·legues seus a la Gran Bretanya i els EUA que comparteixen la seva opinió. Segons Patterson, cada cop més gent se n’adona del seu aspecte quan està fent servir un programari de videoconferència com l’Skype. I no els agrada el que veuen.
Abans que corrin a llençar el vostre iPhone a la tassa del vàter, sapigueu que no hi ha cap evidència científica de l’existència de tal cara de smartphone, tot i que el rostre que veieu a la foto (del president de Nokia, Stephen Elop) us faci pensar el contrari. El que sí que hi ha és un boom en l’ús i abús de la cirurgia estètica entre els adolescents, una tendència que sembla que es vol potenciar amb anuncis com el del Dr. Patterson, per tal de fer encara més rendible una de les branques més econòmicament profitoses de la medicina.
Un lector del diari India Times, en comentar la notícia, va posar les coses en el seu context: “No estic segur que la meva addició a la tecnologia sigui responsable de la meva cara de smartphone, però crec que el meu costum de seure amb una mala postura pot haver-hi contribuït”.

Publicat a la revista Presència el diumenge 10 de juny de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada