diumenge, 2 de setembre del 2012

«Ai se eu te pego!»


Publicat el diumenge 2 de setembre de 2012 a la revista Presència

São Paulo, Brasil 23/08/2012 - Foto: TRT-SP / 26TV


Luís Estêvão, l’home de mirada esquiva de la fotografia petita, és un home rècord. Aquest brasiler de 63 anys és un empresari que ha fet fortuna en un temps rècord. És un dels homes més rics del país i és l’amo d’un conglomerat d’empreses d’activitats tan diverses com són la venda de cotxes d’ocasió, els mitjans de comunicació, la construcció, la banca... i la política.
El 1994 va ser elegit diputat estatal a São Paulo amb una xifra rècord de vots. Més tard va accedir a un escó al Senat federal, a Brasília. Allà va aconseguir un nou rècord: esdevenir el primer membre de la cambra de ser-ne expulsat per corrupció. El motiu? Encara un altre rècord: un dels majors casos de desviament il·legal de fons públics dels país, en aquest cas destinats a la construcció de la magnífica seu del Tribunal Regional del Treball de São Paulo, que es veu a la fotografia grossa.
La sentència condemnatòria ha significat la recuperació més gran de diners públics derivats de la corrupció de la història brasilera (un rècord!). Estêvão s’ha compromès a tornar ni més ni menys que 234 milions de dòlars. Això sí, perquè no sigui dit que la Justícia és massa dura, abonarà 40 milions al comptat i la resta en 96 còmodes quotes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada