diumenge, 26 d’agost del 2012

Cervesa terapèutica


Publicat a la revista Presència el diumenge 26 d'agost de 2012

Cada estiu les redaccions són inundades amb notes de premsa que informen dels més variats estudis científics del tipus «el gelat no engreixa» o «les ulleres de sol comprades al carrer no filtren els raigs UV». En molts casos la manca de notícies rellevants durant la pausa estival obren les portes del mitjans a aquestes estudis que molt sovint han estat finançats per empreses o gremis relacionats amb els productes en qüestió.
Per tot plegat, no he pogut evitar riure per sota el nas en veure publicat a les pàgines del Boston Globe nord-americà un estudi recent de l’Acadèmia Americana de Dermatologia, que sosté –atenció– que beure una cervesa cada dia protegeix i assegura una pell suau i sana. «Tots sabem que el vi negre té polifenols que poden protegir el cos i la pell, però, més recentment, s’ha demostrat que beure un got de cervesa al dia també evitarà danys als radicals lliures de la pell i els òrgans interns», diu el doctor Neil Sadick.
Els autors de l’estudi no amaguen que la idea és copiar una estratègia de la indústria vitivinícola californiana, que fa més de 30 anys va començar a treballar i difondre el concepte que un got de vi diari és beneficiós per a la salut. Ep!, no vull dir que no sigui cert, sinó que el sector se’n va servir, d’aquest descobriment mèdic, per millorar la imatge del seu producte. Un camí que ara sembla iniciar la indústria de la cervesa. Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada