diumenge, 6 de gener del 2013

Reis republicans

Publicat el diumenge 06/01/13 a la revista Presència

Ja se sap que les Festes, de Nadal a Reis, són un moment de l’any on els somnis més esbojarrats es poden fer realitat, on l’impossible és factible i on els adults tornem a sentir-nos nens i anem a les cavalcades amb els nostres fills, néts o nebots com a coartada.
Pensar en un rei que sigui republicà pot ser un contrasentit durant tot l’any, però no pas per aquestes dates. Almenys això és el que va pensar Antoni Noguera, l’amo d’una pastisseria de-les-de-tota-la-vida de Vilobí d’Onyar. Aleshores va abandonar la seva idea inicial de dedicar el seu tortell artesà d’enguany al Barça, i va vestir els tres Reis de l’Orient amb sengles capes independentistes, amb la senyera estelada. Les figuretes, pintades a mà, reflecteixen el moment actual del país, segons Noguera.
El tortell està fet amb farina de Girona i fruites confitades de Brunyola, i es venen sota dos eslògans ben explícits: «Independentment de tot a can Noguera tens un bon tortell de Reis’ o «Els Reis ja han decidit que volen un tortell propi».
Ja sé que demanar uns reis republicans és una quimera, però què voleu que us digui, abans que un monarca que penja vídeos de reivindicació feixista al seu canal de Youtube, jo em quedo amb els Reis de l’Orient, siguin independentistes o no.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada